Atentie!

Este interzis sa ''ajutati'' drepneaua neagra, randunica, lastunul de casa (cel de mal) cu : pâine, mălai, hrană de pisici sau câini, mei, alte seminţe, lapte, carne, carne tocată, ouă, brânză, viermi de pământ, larve de muşte, greieri sau lăcuste la conservă, gândaci, fructe,legume,''hrană pentru păsări insectivore'' din comerţ, orice fel de larve!
Sunt pasari care se hranesc numai cu insecte prinse din zbor!

vineri, 14 mai 2010

De inceput

Sunt atatea animale langa noi si deseori trecem fara sa stim ce creaturi minunate si surprinzatoare pot fi.Uneori poate este mai bine sa nu le stim, cu cat ne minuneaza mai mult cu atat avem de ales intre a le respecta dreptul la viata si la libertate, ajuta cand au nevoie, a vorbi celor din jur despre ele , sau a le rani si priva de libertate .

"Birds were flying from continent to continent long before we were. They reached the coldest place on Earth, Antarctica, long before we did. They can survive in the hottest of deserts. Some can remain on the wing for years at a time. They can girdle the globe. Now, we have taken over the earth and the sea and the sky, but with skill and care and knowledge, we can ensure that there is still a place on Earth for birds in all their beauty and variety — if we want to… And surely, we should."

– David Attenborough ( The life of birds , 1997,BBC series)


Am inceput cu pasarile, in special cu drepneaua neagra , o zburatoare spectaculoasa.
Blogul va fi si despre celelalte pasari ("comune") de langa noi ; daca vrabia, mierla,randunica si alte pasari pe care avem sansa sa le observam zilnic sunt asa banale cum de nu stim aproape nimic despre ele atunci cand e nevoie? ( hranim puii de vrabie cu malai sau pe cei de randunica cu lapte si paine).