Atentie!

Este interzis sa ''ajutati'' drepneaua neagra, randunica, lastunul de casa (cel de mal) cu : pâine, mălai, hrană de pisici sau câini, mei, alte seminţe, lapte, carne, carne tocată, ouă, brânză, viermi de pământ, larve de muşte, greieri sau lăcuste la conservă, gândaci, fructe,legume,''hrană pentru păsări insectivore'' din comerţ, orice fel de larve!
Sunt pasari care se hranesc numai cu insecte prinse din zbor!

vineri, 5 august 2011

Povestea unei pasari calatoare


(fotografia nu ne apartine , ci este facuta de persoanele care au gasit drepneaua).

Mai exista un post (anul trecut) despre pisicile care umbla nestingherite si in loc sa curete orasul de sobolani, care chiar trec nonsalant printre ele, ataca pasarile .
Pisica nu mai este demult animal salbatic sa i se mai inteleaga acest mult-laudat ''instinct de vanator'', este mai degraba o distrugatoare a frumoaselor inaripate.
O drepnea neagra adult a fost gasita la pamant intr-o stare absolut jalnica, cu coada smulsa practic si aripile insangerate si ferfenitate de astfel de ''vanator''.
Puteti fi mai constient de relele facute de companionul dvs. si macar in cele 5 min. cat se zbenguie pe afara sa il vegheati sau sa ii puneti la gat o zgarda cu clopotel, chiar nu se va spanzura de prima creanga, insa macar inaripatele vor fi avertizate.
Oricum, aflata la pamant , o drepnea neagra nu are sanse decat sa moara ascunsa intr-un colt, sa fie jucaria vreunei pisici, a unui copil, sau a unui om care prefera sa o tina acasa, sa se faca ''bine'' de la sine si sa o si hraneasca incorect (nu este aici cazul persoanelor care au gasit aceasta biata si chinuita drepnea).