Atentie!

Este interzis sa ''ajutati'' drepneaua neagra, randunica, lastunul de casa (cel de mal) cu : pâine, mălai, hrană de pisici sau câini, mei, alte seminţe, lapte, carne, carne tocată, ouă, brânză, viermi de pământ, larve de muşte, greieri sau lăcuste la conservă, gândaci, fructe,legume,''hrană pentru păsări insectivore'' din comerţ, orice fel de larve!
Sunt pasari care se hranesc numai cu insecte prinse din zbor!

joi, 11 august 2011

lastun hranit.AVI ........



In acest filmulet este un juvenil de drepnea neagra hranit cu ceea ce nu trebuie, cum nu trebuie!
De obicei oamenii au tendinta de a lua sfaturile de la altii,mai ales de pe youtube, care din pacate este plin cu filmulete cu pui de pasare salbatica ''ajutati'', ''salvati'' (mai ales pe subiectul ''common swift'').

1.O singura masa incorecta , administrata si cu mana goala unui pui de pasare sau chiar unui adult care traieste 90 la suta din viata ei in aer inseamna doar amanarea mortii pasarii gasite : pasarea va accepta mancarea, de foame, insa mai devreme sau mai tarziu va ramane fara pene, se va prabusi astfel la pamant agonizand.Unei astfel de pasari nu i se administreaza niciodata hrana fara a avea mainile macar dezinfectate sau acoperite cu manusi de unica folosinta!Orice masa inadecvata are consecinte grave!

2.Nu asa se deschide ciocul unei drepnele negre.Aceasta modalitate este brutala pt ciocul fragil al pasarii , si de cele mai multe ori se soldeaza cu ruperea lui.

2. O drepnea neagra nu are ce cauta la pamant, este pasarea cerului, a inaltimilor , asadar aceasta avea probleme din moment ce a fost gasita la sol.

De cele mai multe ori ne repezim pur si simplu, fara macar sa ne informam, sa hranim pasarile salbatice.
Filmul ar trebui sa se numeasca -drepnea condamnata.

O pasare salbatica ajutata in cunostinta de cauza trebuie tratata cu respect, nu este ''guest star'', ''vedeta'' nimanui, nu trebuie sa devina marioneta noastra numai pt ca avem senzatia ca i-am dat o mana de ajutor.

Pe acelasi subiect posturile ''Agonie'', ''Pasarile salbatice.''

Aici aveti o galerie de imagini cu exemplare de drepnea neagra hranite si ''ingrijite'' necorespunzator , fotografii oferite cu amabilitate de Mauerseglerklinik din Frankfurt .
http://www.drepneauaneagra.ro/index.php/am-gasit-o-drepnea-ce-fac/urmarile-ingrijirii-necorespunzatoare
Pe site-ul acestei clinici din Frankfurt aveti descrise amanuntit efectele hranirii incorecte asupra unui pui de drepnea neagra/adult :
http://www.mauersegler.com/malnutrition.html?&L=en

Nu mai folositi hrana pt pisici sau caini ca substitut de hrana pentru pasarile salbatice!