Atentie!

Este interzis sa ''ajutati'' drepneaua neagra, randunica, lastunul de casa (cel de mal) cu : pâine, mălai, hrană de pisici sau câini, mei, alte seminţe, lapte, carne, carne tocată, ouă, brânză, viermi de pământ, larve de muşte, greieri sau lăcuste la conservă, gândaci, fructe,legume,''hrană pentru păsări insectivore'' din comerţ, orice fel de larve!
Sunt pasari care se hranesc numai cu insecte prinse din zbor!

miercuri, 14 septembrie 2011

Goana ....




Drepneaua neagra nu este o pasare asemanatoare randunicii, propagarea acestei prezentari eronate nu lamureste in niciun caz specia aceasta destul de necunoscuta, si confundata la nesfarsit cu randunica, lastunul , soimul, etc.
Drepneaua neagra nu este ''un fel de randunica'', este cu totul alta specie,din alta familie de pasari care se hranesc cu insecte (nu sunt Hirundinidae, ci Apodidae), adaptata pentru stilul ei de viata extrem.

Felicitari pt efortul depus pentru salvarea puiului! Chiar daca in zece locuri se face rau, de cele mai multe ori cu o floare chiar faci primavara!

Ce este deranjant la articol - fotografiile:
Nu plimbi puiul din mana in mana pentru ca ii asiguri probleme sigure la penaj pe viitor, puiul acela este deja rupt de cuib, stresat, speriat, flamand, manusi chirurgicale se gasesc la orice farmacie, nu e nevoie de 2 perechi de maini sa i se deschida ciocul, nu e cal, e un biet pui de drepnea neagra, sunt de ajuns 4 degete pt a hrani ''fortat'' o drepnea, adult sau pui , care refuza hrana.

Nu faci fotografii unui pui care arata jalnic - penele umflate de pe spate, ridicate, atesta starea de subnutrire, stres , soc,in care se afla puiul, ochii infundati, deshidratarea : vezi galeria foto .

In momentul in care toata lumea jubila de fericire, puiul acela era in stare critica.
Trebuie un pic de respect fata de pasarea gasita, o singura fotografie era suficienta :cu puiul.
http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Misiune_imposibila-_pentru_salvarea_unei_pasari-la_Brasov_0_542346345.html