Atentie!

Este interzis sa ''ajutati'' drepneaua neagra, randunica, lastunul de casa (cel de mal) cu : pâine, mălai, hrană de pisici sau câini, mei, alte seminţe, lapte, carne, carne tocată, ouă, brânză, viermi de pământ, larve de muşte, greieri sau lăcuste la conservă, gândaci, fructe,legume,''hrană pentru păsări insectivore'' din comerţ, orice fel de larve!
Sunt pasari care se hranesc numai cu insecte prinse din zbor!

sâmbătă, 19 iunie 2010

"Cand toate fiintele erau prietene intre ele"

Ne sunt dragi cand ne ofera confort, cand ne amuza, cand stiu ca suntem de fapt niste copii si se straduiesc sa ne imite graiul sau sa faca pe papusile pt noi, cand le fotografiem intr-un moment " dragalas", cand sunt "pufoase", cand totul vine de la ele.
Insa atunci cand este vorba sa le ajutam,
sa le lasam in pace,
sa nu le chinuim http://www.youtube.com/watch?v=jJd4EM9vKp0&feature=popular /
http://milvus.ro/animal-torturer-wanted/69/
http://chettusia.ecosapiens.ro/crima-la-pelicanul-cretsi-nu-numai/
http://www.4animals.ro/special.html
sa nu le uitam,
sa nu le omoram salbatic,
sa intelegem ca a fi om inseamna a-ti constientiza pozitia in lumea asta , si a-ti folosi intelepciunea nu pentru a distruge in jur numai pentru ca poti ,
sa avem mereu in minte ca nu sunt obiecte :
http://www.bsmarkham.com/mission/Africa/Aug%2005/hpc%203.jpg,
sa nu ne plictisim de ele si astfel sa condamnam, pe altele, la viata de cusca (arici, jderi, sticleti, etc).
Atata vreme cat nu intelegem ca suntem un tot, oameni, animale, plante, rauri, pietre, nu avem sansa sa avem grija si sa pretuim insasi rasa noastra.
Atata vreme cat tratam puii de animale ca pe ai nostri, cu rabdare, intelegere, compasiune, asa si puii de om nu vor cunoaste rautatea, si vor fi ocrotiti intr-o lume in care toate fiintele vii au dreptul la viata.
Avem acces la informatie utila zilele astea, sunt oameni care se lupta sa pastreze viata salbatica in siguranta, sunt oameni care nu au uitat greselile trecutului si altii care se duc sa traiasca printre animale , sa ne ajute pe noi sa le intelegem si cunoastem.In mod normal creaturi ca noi, inzestrate cu toate darurile pamantului, nu ar trebui sa avem nevoie de filme Peta , "Food Inc", sau "The cove ", imagini violente (reale) sau socuri sa intelegem ca indiferent de gradul de evolutie noi suntem salbaticii in continuare.
Atata timp cat stii natura animalului din fata ta poti evita o ciocnire nu tocmai fericita.
Si el iti face rau pentru ca stie cine este omul sau pentru ca ii este frica.
Sau pentru ca pur si simplu trebuie sa intelegem ca pentru animale noi nu suntem altceva decat o alta amenintare sau masa de la pranz.Ni se pare scandalos cand un om este omorat de un animal , normal cand este invers .
Am uitat ca ni s-a incredintat de fapt lumea asta, nu ni s-a dat.Intotdeauna au fost oameni care ne-au vorbit despre acest lucru, insa am luat partea care ne-a convenit.


Pentru necuvantatoare, in afara de contactul cu noi( egal transformarea lor in hrana, haine, incaltaminte,parfum, sursa de distractie , uleiuri scumpe, etc) viata intreaga este o provocare.Sa reuseasca sa creasca , apoi sa se hraneasca, sa sa apere tot timpul de primejdii, sa caute partener, sa creasca pui .

Paranteza : e imbucurator atunci cand cuvantul are un ecou.Chiar si atunci cand este folosit pentru reclama .Sau copy paste simplu. http://www.ortovet.ro/

Aceste animale cum dispretuitor le numim nu au constiinta saturatiei, a miezului existential-eu sunt miezul vietii mele asadar eu ma satur, eu hotarasc pt viata altora.Ele doar se lupta sa traiasca .

Sa nu uitati ca sufera.Daca nu au grai omenesc nu inseamna ca nu le doare, ca nu sufera de sete, de foame, de frig, de spaima, pentru pierderea partenerului, a cuibului.
http://blog.c77c.net/tag/sad/
http://www.youtube.com/watch?v=b3-HlTbToug

Ar trebui desfiintate gradinile zoologice care nu ofera conditii.
Ar trebui sa avem grija de animalele singure de pe strada in loc sa umplem pet-shopurile cu alte animale( salbatice).
Ar trebui desfiintate circurile in care se folosesc animale salbatice.
Ar trebui sa intelegem ca orice specie salbatica, indiferent ca o gasim categorisita la "least concern" poate deveni rapid periclitata si din cauza noastra .
Ar fi trebuit ca in toata aceasta evolutie rapida, lucrurile sa fie altfel, noi sa fim altfel.